Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, 15 iulie, după şedinţa privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

„Situația epidemiologică nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane cu COVID-19. Este mult, foarțe mult. Dragi români, am trei lucruri să vă spun: Protejați-vă, protejați-vă și protejați-vă, pe voi și pe alții! Respectați normele. Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru oprirea răspândirii acestei epidemii. Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede introducerea de noi restricții. Nu poate fi vorba de introdus noi relaxări”, a  precizat președintele.

Potrivit declaraţiilor, se dorește de asemenea o continuare a măsurile care duc la revigorarea economică.

„Guvernul are în vedere noi măsuri care pun în practică programul de revigorare economică. Tot legat de revigorarea economică, este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles”, a subliniat preşedintele.

Declarație de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 15 iulie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here