Președintele Klaus Iohannis a susţinut astăzi, 21 aprilie, o declaraţie de presă în care a anunţat că este timpul să ne gândim la un plan de relaxare, însă doar atunci când condițiile vor fi îndeplinite.

„Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgență care se termină pe data de 15 mai. Deci după data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci în faza de relaxare”, a declarat președintele.

Dar, relaxarea va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-odată, pentru că specialiștii spun că virusul nu va dispărea, va trebui să trăim cu anumite restricţii.

„Aceste chestiuni însă se hotărăsc baza dovezilor științifice și medicale de către politicieni de către Guvern. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiştii comitetului ştiinţific din cadrul Ministerului Sănătății, cu cei care sunt efectiv implicați în gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoștința publicului de către autoritățile care se ocupă concret de aceste chestiuni, voi face eu declarații, va face premierul declarații, va face ministrul Sănătății declarații, va face ministrul de Interne, iar pe partea economică, unde se lucrează pe un parchet de repornire a economiei, ministrul Economiei va face aceste declarații”, a mai menţionat președintele României.

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 21 aprilie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here