Judecătorii şi mediatorii sunt invitaţi la o conferinţă de deschidere a proiectului „Promovarea medierii în cauzele transfrontaliere în materie civilă”

Ioana Popa
13 septembrie 2011 1 min read
Ministerul Justiţiei organizează la Bucureşti, în perioada 21-22 septembrie 2011, Conferinţa de deschidere a proiectului “Promovarea medierii în cauzele transfrontaliere în materie civilă”, finanţat de către Comisia Europeană prin Programul Specific „Justiţie civilă”, se arată într-un comunicat de presă prezent pe site-ul http://www.just.ro/.

Prin acest proiect se doreşte să se promoveze medierea în cauzele cu elemente de extraneitate prin organizarea de sesiuni de formare profesională pentru judecători, mediatori, reprezentanţi ai instituţiilor centrale din Statele Membre partenere.

De asemenea, se va elabora un ghid de bune practici pentru specialiştii în domeniu şi se vor distribui broşuri de informare către publicul larg, cu scopul de a se explica procedura medierii în cauzele cu elemente de extraneitate.

Printre participanţii la conferinţă se află judecători, mediatori, reprezentanţi ai instituţiilor partenere – Consiliul de Mediere, Ministerul Justiţiei din Olanda, Ministerul Justiţiei din Bulgaria, Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, Asociaţia Europeană a Judecătorilor care sprijină medierea – GEMME, Organizaţia MIKK din Germania, cât şi ai coordonatorului, Ministerul Justiţiei.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate teme de interes, cum ar fi experienţa statelor partenere şi a altor State Membre în implementarea Directivei 2008/52/CE privind medierea, rolul medierii în cauzele transfrontaliere în materie civilă în lumina Regulamentului Brussels II bis (Regulamentul Consiliului nr. 2201/2003) şi a Convenţiilor de la Haga din 1980 şi 1996.

Sursa: http://www.just.ro/

Noua platformă de informare juridică dezvoltată de Indaco este aici!

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

lege6 logo