21 Ianuarie, 2018

Judecatoarea Corina Jijiie a ramas uluita in cazul turcilor audiati de procurorul DNA Gheorghe Bocsan, la Istanbul. Jijiie a dispus audierea turcilor prin video-conferinta. La DIICOT s-a depus un denunt impotriva procurorilor DNA Papici, Bocsan, Baloi si a judecatorului Mirancea, pentru constituirea unui grup de crima organizata

Turnura spectaculoasa in celebrul dosar al procurorului DNA Gheorghe Bocsan, care a „audiat” cativa martori turci, la Istanbul, in mai 2010, fara comisie rogatorie, cu incalcarea acordului de cooperare judiciara dintre Turcia si Romania, dupa care a trimis in judecata patru politisti pentru o pretinsa luare de mita de 800 de dolari, probata exclusiv pe respectivele declaratii scrise cu mana lui. In acest caz, la fond, judecatorul Dumitru Mirancea (fost procuror) de la Curtea de Apel Bucuresti, i-a condamnat la fond, cu pedepse de cativa ani de inchisoare, CU SUSPENDARE, pe cei patru politisti, „uitand” sa-i audieze pe martorii-turci (care, chipurile, dadusera mita) desi ii citase in Turcia cu citatii simple de posta romana, si luand de bune declaratiile acestora de martor (declaratii scrise de procurorul Bocsan, cu manauta lui, in Istanbul).

In prezent, acest dosar se afla in faza de recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar la ultimul termen, presedinta de complet, judecatoarea Corina Jijiie (sefa Sectiei penale) s-a aratat surprinsa sa afle ca cei patru politisti au fost condamnati in fond pe baza unor declaratii de martor atribuite de procurorul Bocsan unor martori nevazuti de nimeni la fata vreodata. Toate probele solicitate la fond de aparatorii celor patru politisti, aparati de o echipa de avocati condusa de maestrul Paul Varzaru (foto) au fost admise de catre completul condus de judecatoarea Jijiie, inclusiv declasificarea unui dosar (pe care procurorii DNA scrisesera ca e destinat doar instantei). In privinta celor trei martori turci, audiati de Bocsan la Istanbul, Inalta Curte a dispus ca la 13 martie a.c. Acestia sa fie audiati in premiera prin video-telefon (teleconferinta), dar asta numai daca Ministerul de Justitie al Turciei va accepta acest lucru si daca turcii vor fi de gasit (in caz ca exista cu adevarat si nu au fost inventati). Sunt sanse reale ca in urmatoarele luni, Inalta Curte sa faca lumina in acest dosar in care exista suspiciunea ca procurorii DNA au raspuns unor comenzi si au facut anchete ilegale in Turcia, intr-un dosar redeschis brusc dupa trei ani.

La DIICOT s-a depus un denunt impotriva procurorilor DNA Bocsan, Papici, Baloi si a judecatorului Mirancea, pentru constituirea unui grup de crima organizata

Pe de alta parte, politistii si aparatorii lor au depus la DIICOT, in luna decembrie 2010 un denunt impotriva unui ofiter DGA (Smarandache Antonie Irinel) si unui agent DGA (Panduru Nicolae), precum si a procurorilor DNA Bocsan Gheorghe, Papici Lucian si Baloi Daniela, si a judecatorului Dumitru Mirancea de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru infractiunea de asociere pentru savarsirea de infractiuni. Publicam in continuare, integral, denuntul depus la DIICOT:

DENUNT

<< …impotriva numitilor Smarandache Antonie Irinel (ofiter la Directia Generala Anticoruptie – DGA) si Panduru Nicolae (agent sef la DGA), Bocsan Gheorghe si Papici Lucian (procurori anchetatori la Directia Nationala Anticoruptie – DNA), Mirancea Dumitru (judecator la Curtea de Apel Bucuresti – CAB), Baloi Daniela (procuror de sedinta, incadrat tot la DNA) si altii, pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art.8 din Legea nr.39/2003, raportat la art.323 C.pen. (asociere pentru savarsirea infractiuni).

Grupul mentionat este specializat in savarsirea de infractiuni care impiedica infaptuirea justitiei (denuntare calomnioasa, cercetare abuziva, tortura, represiune nedreapta etc.) si infractiuni de fals (fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual etc.), fiind motivat de conceptii aberante, extremiste si dedandu-se in mod constant la acte de intimidare, teroriste, dupa cum urmeaza:

I. Din dispozitia unor sefi din MAI (intre care si chestorul Janica Arion tiganasu, care, la acea data, indeplinea functia de adjunct al sefului DGA), in august 2009, numitul Smarandache Antonie Irinel a initiat o activitate de „fabricare” a unui dosar penal (a se citi „ticluire de probe mincinoase, in sprijinul unei invinuiri nedrepte” – art.259 alin. 2 C.pen.), pentru acte de coruptie, impotriva a 4 politisti de frontiera de la PPF – Aeroport Bucuresti-Baneasa (Micu Iustin, Grama Danut, Barbor Bogdan si Guiu Lucian).

In acest scop, el a „refacut” un dosar mai vechi, solutionat in vara anului 2008 (dosarul nr. P/907702 al DGA, inregistrat la DNA sub nr.12/P/2008), in care tot el efectuase cercetari, dar impotriva altor persoane – anume impotriva traducatorului de limba turca Geambulat Fetin si a ofiterilor Topciu Aurel (fost adjunct al sefului PPF Aeroport Baneasa), Balus Cristian si Nitoi Moise Marius (fosti ofiteri de cercetare penala la aceeasi unitate).

Din dosarul mentionat, numitul Smarandache Irinel a pastrat doar o parte, la care a adaugat multe acte noi, toate ticluite de el, singur sau impreuna cu altii, incepand din august 2009 si pana in aprilie 2010.

1. Dintre aceste acte noi, ticluite de el, mentionam, in primul rand, cele trei procese-verbale de transcriere a unor interceptari telefonice (depuse la filele 211-224, vol.II d.u.p.), care poarta, toate, o data fictiva – anume „Anul 2009, luna martie, ziua 30” .

Privitor la aceste procese-verbale, se impun mai multe observatii, si anume:

- numitul Smarandache Irinel nu poate sa justifice cu ce drept le-a intocmit, din moment ce, in dosarul actual, nu exista nicio ordonanta prin care el sa fi fost delegat de procuror sa asculte si sa transcrie inregistrarile;

- in lipsa ordonantei de delegare, numitul Smarandache Irinel nu poate sa justifice nici cu ce drept a ridicat suportii digitali de la Serviciul tehnic al DNA – asa cum dovedesc adresele acestui serviciu (filele 80-86, vol.III), in care se precizeaza ca, in lunile aprilie-iunie 2008, numitul Smarandache Irinel a ridicat personal de la acest serviciu un numar de 7 suporti digitali;

-        competenta de a transcrie inregistrarile revenea exclusiv Serviciului tehnic – asa cum rezulta din aceleasi adrese, in care beneficiarul (Serviciul de combatere a coruptiei) era rugat sa revina, in caz ca aprecia ca se impune transcrierea anumitor convorbiri, indicand, totodata, fisierele selectate;

Continuarea materialului poate fi citita aici:

http://www.luju.ro/magistrati/instante/judecatoarea-corina-jijiie-a-ramas-uluita-in-cazul-turcilor-audiati-de-procurorul-dna-gheorghe-bocsan-la-istanbul-jijiie-a-dispus-audierea-turcilor-prin-video-conferinta-la-diicot-s-a-depus-un-denunt-impotriva-procurorilor-dna-papici-bocsan-baloi-si-a-jud

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu