20 Septembrie, 2017

Iuliana Roman din Baroul Bucuresti i-a cerut presedintelui UNBR sa prezinte baza legala pe care s-au infiintat barourile judetene si pe care se percep avocatilor taxe si contributii

Solicitare dura adresata conducerii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, condusa de Gheorghe Florea (foto). Avocata Iuliana Roman (din structura traditionala) care activeaza in Baroul Bucuresti din anul 2000, a solicitat conducerii UNBR sa-i raspunda la o serie de intrebari care vizeaza actele de infiintare ale Uniunii, dobandirea personalitatii juridice si baza legala prin care se percep avocatilor taxe de inscriere/examene ori achitarea de contributii catre barouri si Casa de Asigurari a Avocatilor. In solicitarea inregistrata la UNBR sub nr. 2075 din 31.10.2011 se invoca faptul ca Legea 51/1995 nu este o lege de infiintare, ci doar o lege care priveste organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Iata adresa avocatei Iuliana Roman, formulata in baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public:


Subsemnata Roman Iuliana domiciliata in… in conformitate cu dispozitiile art. 7 alin. 1 din Legea nr. 544/2011, privind accesul liber la informatiile publice, va solicit in mod respectuos sa-mi comunicati actul constitutiv, statutul, hotararea judecatoreasca, daca acestea exista in copie certificata conform cu originalul, precum si baza legala in care a fost infiintata Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, cu sediul in Bucuresti, Palatul de Justitie, Splaiul independentei nr. 5, sector 5, precum si actele care au stat la baza infiintarii Baroului Bucuresti si a barourilor judetene membre ale UNBR, cu sediul in Bucuresti, Palatul de Justitie, Splaiul independentei nr. 5, sector 5, acte care sa dovedeasca dobandirea personalitatii juridice. Totodata, va solicit sa-mi comunicati baza legala si copie certificata de pe actele care au stat la baza inregistrarii la administratia financiara a UNBR, precum si a actelor care au stat la baza inregistrarii la administratiile unde isi au sediile barourile membre ale UNBR, aceasta in conditiile in care Legea 51/1995 nu este o lege prin care infiinteaza UNBR, ci este o lege care stabileste asa cum prevede si titlul organizarea si exercitarea profesiei de avocat, in conditiile in care prin Legea 3/1948 legiuitorul a dispus desfiintarea barourilor de avocati.

De asemenea, va solicit sa-mi comunicati in ipoteza in care nu detineti acte de infiintare, respectiv, actul constitutiv, statutul, hotararea judecatoreasca, acte care sa dovedeasca dobandirea personalitatii juridice, baza legala in care s-au perceput taxe si s-au incasat taxe pentru inscriere si/sau examenele organizate, pentru achizitionarea documentelor profesionale (imputerniciri, contractiere, registre etc) precum si baza legala pentru care am fost obligata sa achit contributiile catre Baroul Bucuresti si catre Casa de Asigurari a Avocatilor, in conditiile in care in lipsa actelor nu va dovediti personalitatea juridica astfel cum este ceruta de lege. In speranta unui raspuns favorabil, va multumesc anticipat pentru intelegerea acordata.”

Gheorghe Florea: „Va raspunde Comisia permanenta”

Contactat telefonic, presedintele UNBR Gheorghe Florea ne-a precizat ca nu intra in atributiile sale executive sa raspunda la solicitarea avocatei Iuliana Roman, si ca de raspunsva raspunde Comisia permanenta” care se intruneste trimestrial si a carei viitoare sedinta este programata pentru data de 2 decembrie 2011.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu