Guvernul a aprobat astăzi, 19 august, normele de aplicare ale programului „Prima Casă”, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern. 

„În această seară au fost aprobate normele de aplicare ale programului ‘Prima Casă’. Reamintesc, în acest caz vorbim despre două categorii de beneficiari, respectiv cei care, până în prezent, erau în categoria beneficiarilor conform condiţiilor din programul „Prima Casă”, respectiv credite de până la 70.000 de euro, cu garanţii de stat de 50% şi avans 5% pentru locuinţe noi sau vechi.

La aceştia se adaugă o nouă categorie de beneficiari, cei care vor achiziţiona imobile cu valoare cuprinsă între 70.000 de euro şi 140.000 de euro”, a declarat Ionel Dancă,

Ionel Dancă a mai precizat că odată cu publicarea normelor în Monitorul Oficial programul  este disponibil pentru cei care doresc să achiziţioneze imobile cu credite cu garanţii de stat şi că este vorba un plafon de aproximativ 1,6 miliarde lei, disponibil până la sfârşitul acestui an pentru acest program.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here