Informaţiile de mai jos sunt colectate prin Eurodesk, Planul de Cooperare si Formare (Training and Cooperation Plan) ANPCDEFP – Departamentul Tineret în Acţiune.

* Curs ATOQ de formare pentru creşterea calităţii proiectelor de schimburi de tineri (Acţiunea 1.1 a programului Tineret în Acţiune).

Cursul va reuni membri ai organizatiilor non-guvernamentale care au experienţă în derularea proiectelor de schimburi de tineri sau care au participat în astfel de proiecte şi doresc să găsească mijloacele prin care calitatea acestora să fie îmbunătăţită.

Cursul se desfăşoară la Yyteri, Finlanda, în perioada 21-26 mai 2013. Data limita, atât pentru înscrierea online, cât şi pentru trimiterea dosarului de candidatură prin poştă, cu confirmare de primire, este 1 aprilie 2013 (data poştei).

Detalii – pe site-ul programului Tineret în Acţiune (TiA).

* “Support For Youth Development” mai are un loc disponibil pentru un participant la  un training în Macedonia, la Struga, ce va avea loc în perioada 6-15 aprilie, cu tema “Human Rights in Spotlight” – non-discriminare, stereotipuri şi prejudecăţi, drepturile omului etc. 

Se decontează 70% din costurile de călătorie şi se asigură integral de 100% cazarea, masa şi materialele pentru training. Participă tineri din Albania, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Georgia, Armenia, Italia, Olanda, România, Cehia, Germania, Bulgaria şi Polonia.

E-mail: youth_development@ymail.com

* O organizaţie din Polonia este în căutare de parteneri pentru un proiect de schimburi de tineri intitulat “EUROPACTIVE – ME – The European! Aware, Creative, Active”. Proiectul se va desfăşura în perioada 1-9 septembrie 2013, în Polonia. E-mail de contact: lukasz.bogdanski@vp.pl

*

Partenerii naţionali Eurodesk funcţionează oficial ca structură suport permanentă a Programului TINERET în ACTIUNE al Uniunii Europene pentru a oferi informaţii şi îndrumări despre Europa, tinerilor şi celor care lucrează cu tinerii.

Reţeaua Eurodesk actualizează şi gestionează conţinutul informaţional al Portalului European pentru Tineret al Comisiei Europene. Întrebările care vin prin Portalul pentru Tineret al Comisiei primesc răspuns de la reţeaua Eurodesk. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here