World Trade Institute Bucharest (WTIB) vă invită în acest weekend la cea de-a VIII-a ediţie a Şcolii de vară în management financiar, eveniment ce va avea loc la Hotel Sulina International din Mamaia, în perioada 29 iunie – 2 iulie 2017, centrat exclusiv pe aplicaţii practice (studii de caz, exerciţii, modele electronice complexe) pentru urmatoarele patru domenii ale Managementului Financiar: Bugetul de venituri şi cheltuieli, Cashflow management, Controlling şi Analiză financiară.
De ce Școala de Vară în Management Financiar?
În primul rând, pentru că în climatul economic actual, managementul financiar este un element vital pentru succesul companiilor în anul 2017.
Această școală de vară, cu aplicații practice de management financiar vine și ca urmare a numeroaselor solicitări din partea participanților din ultima perioadă la cursurile Dnei Maria Costache. „Este necesară o școală de vară, în care să fie prezentate numai aplicații practice, pentru că sunt cele mai utile!”, au spus participanții la aceste cursuri.
Cine este lectorul?
Doctor Ec. Maria COSTACHE (CMC) – Expert Consultant cu recunoaștere internațională, Certified Management Consultant (CMC) (în premieră în România), Director de Programe și Proiecte Internaționale, expert PHARE, membru CECCAR, AMCOR, ANEVAR și AROMAR cu experiență de peste 20 ani în training și consultanță specializată pentru companii.
Cui se adresează?
Cursul se adresează echipelor de management din companie, care au responsabilități financiare, de bugetare, de analiză financiară, controlling, în obiectivele lor de evaluare.
De asemenea informațiile sunt utile și membrilor Consiliului de Administrație, Președintelui, Vicepreședintelui, Directorului General, Director Financiar, de Marketing și Vanzări, precum și invitați din cadrul departamentului financiar și contabilitate, în funcție de nivelul de pregătire al acestora.
Ce domenii ale managementului financiar vor fi acoperite?
1. Organizarea Societăților pe Centre de Responsabilitate; Managementul și Analiza Costurilor
- Contabilitatea de gestiune și calculația costurilor
- Cheltuieli și Costuri: Tipologia costurilor; Centrele de costuri; Analiza rentabilității pe segmente
- Metode de calculație a costurilor
- Metode de analiză a costurilor
- Analiza riscurilor
- Tabloul de Bord-Sistem de Informație și Control
- MRP: Managementul Resurselor Firmei
2. Analiza Financiară pe Bază de Bilanț. Diagnosticul Rentabilității Societăților Comerciale
- Diagnosticul situației financiare: metoda maselor bilanțiere; metoda ratelor de structură și de finanțare
- Diagnosticul rentabilității capitalurilor și analiza performanțelor. Studii de caz
- Diagnosticul riscului
- Studii de caz complete privind analiza diagnostic a societăților comerciale
3. Bugetul de Venituri și Cheltuieli – Instrument de Planificare și Control
Consultantul propune utilizarea unui Model-machetă de Buget în format electronic care se concentrează asupra conceptului de model financiar al companiei și are ca scop înțelegerea funcționării organizației din punctul de vedere al echilibrelor financiare, al sistemelor de raportare managerială, cât și familiarizarea cu principalele metode și tehnici de bugetare. Macheta de Buget este concepută a fi un instrument operațional de lucru folosit de toate cadrele de conducere care prin poziția pe care o dețin sunt nevoite să analizeze informații și să ia decizii de natură financiar-contabilă: BUGETARE 2016: construirea bugetului general în 12 tablouri; Bugetul activității generale; Bugetul activității de trezorerie, determinarea fluxului de lichidități;
4. Monitorizarea Eficientă a Capitalului Circulant; Previzionarea Cashflow-ului
- Interpretarea situațiilor financiare anuale ale anului 2015 și aprecierea perspectivelor viitoare ale companiei cu diagnosticarea capacității de a realiza profituri viitoare.
- Analiza echilibrului financiar și al rezultatelor de gestiune ; Analiza de Cashflow ; Conținutul Tabloului de finanțare ; Previziunea de Cashflow
- Bugetul Activității de Trezorerie, determinarea fluxului de lichidități: Previziunea încasărilor & plăților; Acoperirea șoldului de trezorerie
- Diagnosticul financiar al rentabilității și al riscului / analiza performanțelor : Principalii Indicatori economico-financiari; Rapoarte de Analiză; Rate de rentabilitate; Rate de lichiditate, rate de îndatorare.
5. Planul de afaceri
- Proiecții financiare
- Evaluarea și selecția proiectelor de investiții
- Planul financiar. Structura planului financiar
Unde şi când?
Şcoala de vară se va desfăşura în sala de conferinţe din cadrul Hotel Sulina International, Mamaia, astfel:
- Joi, 29 iunie 2017, cazare începand cu ora 14:00;
- Program seminar: Joi, 29 iunie, 15:00 – 19:00 ; Vineri, 30 iunie, 12:00 – 20:00 ; Sambata, 1 iulie, 11:00 – 18:30l
- Duminica, 2 iulie, eliberare camere până la ora 12:00.
Persoanele interesate se pot înscrie prin completarea formularului disponibil pe pagina evenimentului. Taxa de seminar este de 1200 de lei plus TVA, organizatorul acordând discount-uri în funcţie de numărul persoanelor înscrise.