27 Ianuarie, 2020

Invenţii revoluţionare patentate de femei

Ștergătoarele, vesta antiglonț, pasta corectoare sunt doar câteva dintre invențiile pe care le-au gândit de-a lungul timpului femei ingenioase. Unele dintre invenții s-au născut din nemuluțumiri, din dorința de a face viața mai ușoară. Altele, deș au fost privite cu suspiciune, au ajuns să revoluționeze lumea.

  • Josephine Cochrane – Mașina de spălat vase

Josephine a creat mașina de spălat vase din supărare pentru faptul că persoana care o ajuta în casa îi tot spărgea vasele.  Invenția a fost patentată în 1886. Ea și-a vândut învenția în hoteluri și restaurante și pe măsură ce tot mai multe femei au început să intre pe piața muncii, mașina de spălat a ajuns și în mai multe case.

  • Mary Phelps Jacob – Sutienul modern

Ideea unui sutien asemănător cu cele de astăzi, confortabil și care păstrează forma sânilor a fost patentată de Mary Jacop în 1914. Înainte de invenția lui Mary, femeile purtau un fel de sutien inconfortabil și care avea în componență chiar și bare din oțel.

  • Grace Hopper – primul compilator pentru un limbaj de programare

Amiralul Grace Murray Hopper a inventat în 1952 un compilator care traducea limbajul scris într-un cod computerizat. Tot ea a introdus și termenul de „bug” pentru o problemă care apare la un calculator. În 1991, ea a câștigat Medalia Națională pentru Tehnologie.

  • Mary Anderson – Ștergătoarele

Pe la începutul anilor 1900 era cam greu să circuli cu mașina atunci când ploua sau ningea. Mary Anderson, însă, a găsit soluția. Ea a inventat un mecanism în 1903 format dintr-un un pivot cu racletă mânuit din interiorul mașinii. La început s-a considerat că ștergătoarele vor distrage atenția șoferilor, însă, șoferii și-au dat seama cât de utile sunt. Ștergătoarele automate au fost, ulterior, patentate de Charlotte Bridgwood, în 1917.

  • Hedy Lamarr – Sistemul secret de comunicații

Hedy Lamarr a inventat în 1941 un sistem care manipula frecvențele radio în așa fel încât mesajele clasificate să nu fie interceptate de inamici.

Citeşte articolul integral pe ManagerExpress.ro.

Foto: All-free-download.com

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu