Pe fundalul recent adoptatelor schimbări la Codul fiscal privind trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit la 10% (vezi aici), se impune modificarea într-un interval scurt de timp a contractelor de muncă cu majorarea salariului brut, astfel încât să nu fie afectată suma de bani pe care o primeşte în mână salariatul.

În acest context, Ministerul Muncii a anunţat astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, că va fi prelungită perioada de introducere în REVISAL a contractelor individuale de muncă, pentru ca angajatorii “să nu aibă niciun fel de problemă” la mărirea salariilor brute.

“Referitor la întrebarea pe care mi-aţi pus-o în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută dacă REVISAL este pregătit astfel încât să poată să suporte modificarea contractelor individuale de muncă de la data de 1 ianuarie. Am făcut toate verificările necesare, sistemul informatic este pregătit. În perioada următoare vom veni cu o HG care prelungeşte la (cu încă – n.r.) 20 de zile lucrătoare, adică pentru toată luna ianuarie, perioada de introducere a contractelor individuale de muncă, astfel încât angajatorii să nu aibă niciun fel de problemă din acest punct de vedere”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, citată de Mediafax.ro.

Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here