Forumul LegeStart este o platformă online dedicată discuţiilor pe diverse domenii (juridic, HR&muncă, fiscalitate etc.) şi, totodată, un loc în care întrebările cititorilor pot primi răspunsuri utile de la specialişti din diverse domenii.

Astăzi, supunem atenţiei cititorilor noştri următoarea situaţie:

Întrebarea cititorului: Unde se încadrează fapta directorului de a da ordin la portar ca o persoană să nu mai fie primită la muncă, fără a avea decizie de încetare a CIM (contract individual de muncă)?

Răspunsul specialistului:

În cazul în care directorul este funcţionar public, fapta mai sus menţionată reprezintă abuz în serviciu, potrivit articolului 297 din Codul penal:

„Abuzul în serviciu

Art. 297. (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.”

Atenţie, însă! Abuzul în serviciu se aplică, ca faptă penală, doar funcţionarilor publici. În caz contrar, puteţi chema conducerea sau persoana în judecată civilă pentru încălcarea articolului 41 din Constituţia României:

“(1) Dreptul la munca nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.”

Dacă fapta va fi dovedită, judecătorul va dispune sancţionarea pecuniară a celui ce a încălcat dreptul.

Atenţie! Mesajele primite pe Forumul LegeStart sunt oferite în mod gratuit şi voluntar şi nu constituie consultanţă juridică sau de orice altă natură. Dacă decideţi să urmaţi sfaturile primite prin intermediul forumului, vă asumaţi întreaga responsabilitate. Regulamentul forumului este AICI.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Lucrez în MAI și în timpul liber practic taximetria. Mi-a fost aprobată activitatea de către conducere, iar acum nu mă mai lasă să practic pe motiv că există riscul să mă inbolnavesc de covid. Nu am încălcat cu nimic obligațiile pe care le am pt a doua activitate,care sunt prevazute în legea 80si nici cele prevazute în anexa 10din ordinul177/2016. Doresc sa știu dacă prin aceasta decizie a conducerii îmi este încălcat dreptul la muncă, drept prevazut la art 3 în constituie și dacă un ordin dat de un comandant de unitate militară este mai sus decât o lege.
    Mulțumesc și aștept un răspuns

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here