Senatul a adoptat proiectul de lege pentru modificarea art. 469 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal. Propunerea legislativă prevede scutirea de impozit a persoanelor aflate în situații speciale, pentru mijloacele de transport cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2000 cm³.

Scutirea de impozit se aplică în cazul veteranilor de război, văduvelor de război sau văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război, foştilor deținuţi politici, persoanelor cu dizabilităţi, pentru mijloacele de transport cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 cm³.

Scopul proiectului de lege este de a exonera anumite categorii de contribuabili, persoane fizice, de obligația de a plăti impozitul pentru vehiculele lor, cu condiția ca acestea să aibă o capacitate cilindrică de până la 2000 cm³ și să fie deținute exclusiv pentru uz personal.

Inițiatorii explică că interpretarea strictă a legii a condus la scutirea de impozit a unor vehicule de lux, contrar intenției inițiale care viza ajutorarea persoanelor vulnerabile. Astfel, stabilirea unor limite pentru scutirea de impozit pentru vehicule este o practică obișnuită în multe țări europene, cu scopul de a direcționa beneficiile fiscale către cetățenii aflate în situații speciale.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de prim for sesizat, iar decizia finală va fi luată de Camera Deputaților.

Vezi aici Codul Fiscal

Vezi aici alte articole despre soferi

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here