18 Februarie, 2018

Interes crescut al tinerilor fermieri pentru accesarea fondurilor europene

APDRP a publicat marţi, 29 mai 2012, raportul de evaluare a proiectelor depuse în cadrul sesiunii desfăşurate în perioada 28 noiembrie 2011 – 13 ianuarie 2012 pentru Măsura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”.

Din cele 3.865 de cereri de finantare depuse, 2.797 de proiecte au fost declarate ca fiind eligibile, având o valoare totală nerambursabilă de 98.965.380 euro. 587 de proiecte, în valoare totală de 20 milioane de euro, au fost respinse, iar 481 de proiecte au fost retrase înainte de finalizarea evaluării.

Numărul mare de proiecte depuse indică un interes crescut pentru înfiinţarea şi modernizarea exploataţiilor agricole, atât a celor zootehnice, cât şi a celor mixte, precum şi pentru investiţiile în apicultură. Întrucât alocarea pentru această sesiune de primire a proiectelor este de doar 50 de milioane de euro, valoarea proiectelor eligibile depăşeşte de aproape două ori suma disponibilă, finanţarea fiind acordată în funcţie de punctajele obţinute de fiecare proiect în parte.

Tinerii fermieri care au depus cereri de finanţare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR au dreptul de a contesta decizia privind evaluarea propriului proiect. Contestaţiile se pot depune la oficiile judeţene ale APDRP, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării, dar nu mai mult de 12 zile lucrătoare de la publicarea, pe site-ul APDRP, a Raportului de Evaluare.

Surse: APDRP şi fonduri-structurale.ro

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu