19 Februarie, 2018

O instanţă americană a decis că revânzarea de fişiere muzicale digitale încalcă dreptul de autor

În urma unui proces dintre o casă de discuri şi o companie de revânzări de MP3-uri, instanţa a hotărât că revânzarea fişierelor muzicale digitale încalcă drepturile de autor, informează CNET.

Casa de discuri americană Capitol Records (ce ţine de Universal Music Group) a acţionat în instanţă compania ReDigi (care se ocupă de revânzarea de fişiere digitale muzicale) pentru că îi încalcă drepturile de autor.

Deşi ReDigi a susţinut că acţionează sub doctrina primei vânzări -care permite americanilor să-şi revândă bunurile uzate-, instanţa a considerat că MP3-urile cumpărate de la furnizori ca iTunes sau Amazon nu pot fi incluse în această categorie.

Totodată, instanţa a considerat că această copiere şi revânzare a fişierelor MP3 poate fi făcută numai cu acordul deţinătorului drepturilor de autor.

Sursa: CNET

Vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri publicate pe LegeStart.ro? Urmăreşte-ne pe Facebook şi Twitter!

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu