Inspecţia Muncii a anunţat, printr-un comunicat de presă emis astăzi, organizarea unei campanii naţionale de informare privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, ce se va desfăşura în perioada 4 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018.

Inspectorii de muncă vor avea în vedere completarea şi transmiterea în REVISAL (Registrul general de evidență a salariaților) a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

“Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, consider că este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce priveşte modicările contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în REVISAL.”, se mai precizează în documentul semnat de Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit Inspecţiei Muncii, se vor organiza sesiuni de informare și conştientizare care se vor concentra pe entitățile din grupul țintă identificate, urmate de conferințe și comunicate de presă pentru mediatizarea rezultatelor.

Vă reamintim că, printr-un act normativ publicat ieri în Monitorul Oficial, angajatorii sunt obligaţi să negocieze până pe 20 decembrie actele adiţionale pentru transferul contribuţiilor sociale la angajat, măsură stabilită prin OUG nr. 79/2017 privind modificarea Codului fiscal.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here