20 Septembrie, 2019

INS va schimba forma de organizare a recensămintelor. Cum ar putea fi făcute acestea?

În viitorul apropiat, forma de organizare a recensămintelor va fi schimbată, conform declaraţiilor preşedintelui Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, scrie Mediafax.

Acesta a spus că se va renunţa la forma ce presupune interviuri faţă în faţă. În schimb, va fi preferată o variantă combinată care implică alegerea unui eşantion şi folosirea unor baze de date din surse administrative, cum ar fi ANAF, Casa de pensii sau Ministerul Educaţiei.

“Intenţionăm să schimbăm total forma de organizare a următorului recensământ. (…) Enunţul clar este că ne modernizăm. Trebuie să ţinem seama de ce au făcut şi alţii, iar acesta (cel din 2011 – n.a.) să fie ultimul recensământ în formă clasică”, a declarat Tudorel Andrei, precizând că forma exactă n-a fost stabilită încă.

Ultimul recensământ a avut loc în octombrie 2011. Potrivit INS-ului, rezultatele finale ale acestuia (privind populaţia) vor fi anunţate în 4 iulie. Rezultatele privind locuinţele vor fi anunţate în toamnă.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu