Ministerul Finanțelor Publice a publicat un comunicat de presă prin care atrage atenţia asupra transmiterii către contribuabilii persoane fizice, prin poştă, a unei scrisori personalizate cu informații ce permit înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet.

De reţinut că, din 16 mai 2018, orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online. Formularul electronic inteligent al Declarației Unice este disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV). Potrivit legislației fiscale în vigoare, începând cu anul 2019 depunerea online a Declarației Unice este obligatorie.

Prin intermediul SPV, contribuabilii persoane fizice se pot informa asupra obligațiilor fiscale, pot descărca decizii de impunere și pot verifica situația declarării contribuțiilor sociale.

Pentru înregistrarea în SPV, contribuabilii care au primit scrisoarea trebuie să aibă acces la un dispozitiv conectat la internet și să pregătească următoarele informații:

 • numărul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite.
 • Codul Numeric Personal (CNP), sau Numărul de Identificare Fiscală (NIF), înscris sub numărul documentului.
 • seria și numărul actului de identitate.
 • adresa de e-mail proprie.
 • numărul telefonului mobil personal.
 • un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV.
 • parolă necesară autentificării în SPV.

Aceste informații trebuie completate în formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” → ”Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice” → ”Persoane fizice/Înregistrare utilizatori”, alegând Tipul de aprobare ”Verificare număr document”.

După completarea corectă a tuturor datelor solicitate în formularul web, procesul de înregistrare se finalizează prin apăsarea butonului ”Continuă”. Înregistrarea cu succes în SPV va fi confirmată prin afișarea unei pagini care va conține informațiile completate anterior, iar autentificarea în SPV se va poate face pe baza numelui de utilizator si a parolei alese la momentul înregistrării.

Serviciul electronic SPV este furnizat gratuit de Ministerul Finanțelor Publice și poate fi accesat direct la adresa https://pfinternet.anaf.ro . Prin intermediul SPV se poate accesa situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile.

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

comentarii

11 COMENTARII

 1. Spuneti va rog, acest site SPV, functioneaza sau inca nu? Eu am reusit sa ma inregistrez, apoi am primit pe e-mail o confirmare cu o parola care este valabila 300 de secunde din momentul atribuirii, si aici se opreste totul, nu pot merge mai departe pt a depune DECLARATIA UNICA.
  De asemenea, nici PATRIMVEN, nu functioneaza. Am reusit pina la INREGISTRARE UTILIZATORI, i apoi nu mai functioneaza. Ar trebui mai departe sa procedez la ADMINISTRARE ROLURI, dar nu mai functioneaza nimic, sau nu stiu eu cum sa procedez mai departe! Multumesc!

 2. Oameni buni, dar cum obtin acel numar de document ? Trebuie sa trimit eu o scrisoare ? Daca da, unde ? De ce nu sunt aceste lucruri facute clare ? Mi se pare asa complicat ceea ce ar trebui sa facem simplu, nu vrem decat sa platim si nu suntem in stare sa creem un sistem simplu, avem 10 mii de baze de date care nu sunt interconectate intre ele, Doamne Dumnezeule e o pierdere de timp si de vreme .. viata insasi in Romania..

 3. sint inputernicitul fiului care are domiciliul stabil in canada si vreau sa mainregistrez in spv si cum sa obtin acel numar din scrisoarea pe care nu o posed nu am primit scrisoarea dela anaf spuneti.mi trbue sa sa inregistreze el in spv sau eu/?

  • selectati aprobare la ghiseu apoi trimiteti e- mail la circumscripția financiară de unde apartineți să vă de-a aprobare cu cartea de identitate si recipisa pe care vo dă in urma inregistrarii .

 4. O aiureala mai mare nici ca se poate. Eu nu amprimit nici-o scrisoare . Si de ce sa fie obligatorie transmiterea declaratie unice on line ? poate ca unii nu au calcultor, poate ca alltii nu au internet .Oricum tot trebuie sa te duci la o agentie fiscala pentru a lua parola. , care nu este valabila la infinit.

 5. Am primit un mesaj de la ANAF ca s-a instituit o poprire pe conturile mele , fara sa treaca numarul documentului.
  Mi se cere inregistrarea in SPV , dar imi cere obigatoriu nr. adresei primite !
  Daca nu am primit nicio adresa cum ma pot inregistra in SPV ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here