19 Februarie, 2020

INFOGRAFIC: Noul Cod penal şi infracţiunile cu pedepse reduse

Pe 1 februarie 2014 a intrat în vigoare Noul Cod penal, acesta aducând modificări majore faţă de Codul penal din 1968, valabil până sâmbăta trecută. Printre schimbările nou-reglementate se pot observa şi o serie de infracţiuni în cazul cărora durata pedepsei cu închisoarea a fost redusă considerabil, precum delapidarea, înşelăciunea sau mărturia mincinoasă.

NCPpedepse

(P) Poţi achiziţiona online forma actualizată la zi (format PDF, MOBI) a Noului Cod penal 2014 de pe Lege5.ro sau te poţi bucura de o informare de top, prin urmărirea modificărilor legislative, chiar şi la nivel de paragraf!

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Un comentariu

 • Răspunde
  corneliu
  februarie 5 2014

  Mai intai trebuie sa ne intrebam : CUI FOLOSESTE ? ”

  exemplu: Scoaterea din cod a “subminarii economiei nationale.” Subminarea economiei o fac si au facut-o cu succes demintarii cu putere de decizie, nu oamenii de rand !!!
  Constatm ca dintr-0 tara cu o induztrie dezvoltata; fabricanta de masini unelte exportate chiar si in USA si Germania,vapoare al 3-lea loc in lume, tractoare,al 4-lea producator,petrol al 3 lea in Europa, camioane, locomotive , sine de CF si boghiuri etc am devenit o tara consumatoare de supermarket !!!
  Grav este ca devenim din ce in ce mai saraci si dependenti ca o colonie.
  Cui se datoresc acestea ? Eu cred ca guvernantilor care acum cu apobarea noastra le dam liber la furat si mai abitir…
  Cine va plati ? Tot noi cei care votam asemena oameni lipsiti de patriotism si bun simt !!!

Scrie un comentariu