21 Februarie, 2020

INFOGRAFIC: Cum depunem o petiţie la Avocatul Poporului?

În cazul în care vă confruntaţi cu încălcări ale drepturilor şi libertăţilor dumneavoastră, în raport cu autorităţile publice, este bine să ştiţi şi cum puteţi depune o petiţie la Avocatul Poporului, instituţia reglementată să „gestioneze” aceste situaţii. Pentru a vă uşura munca, am realizat un infografic care prezintă, conform prevederilor legislative în vigoare, detalii despre realizarea şi depunerea unei astfel de petiţii.

9. Petitie Avocatul Poporului

(P) Poţi achiziţiona online forma actualizată la zi (format PDF, MOBI) a Legii nr. 35/1997 (r1) şi Regulamentului (r2) de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatul Poporului de pe Lege5.ro sau te poţi bucura de o informare de top, prin urmărirea modificărilor legislative, chiar şi la nivel de paragraf

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Un comentariu

  • Răspunde
    maricel
    februarie 19 2014

    am facut 2(doua) petitii la av. poporului,2(doua) la Palatul Vicroria iar cele 4(patru)raspunsuri,au fost…evazive!domniile lor au verificat daca cele afirmate de mine sunt reale,desi am trimis documente justificative in acest sens,insa au luat de bun raspunsul primit de la casa de pennii sectoriala a m.ap. n.!as fi dorit sa marg cu sesizari la Curtea Consitutionala,dar contactandu/i telefonic,acestia din urma mi/au spus ca trebuie sa actionez in judecata C.S.P. A M.Ap. N. nu dispun nici de bani nici de timpul fizic necesar!ce mai este de facut in tara asta? sa merg in fata guvernului sa ma stropesc cu benzina si sa/mi dau foc!aici ne/au adus semenii nostri!

Scrie un comentariu