OMFP nr. 267 din 2021 privind indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual a fost publicat în  Monitorul oficial nr. 0258 din 15 martie 2021. 

OMFP nr. 267/2021 se adresează instituțiilor financiare ce plătesc impozit pe profit prin plăți anticipate egale și acelor plătitori de impozit pe profit ce au optat pentru plățile de impozit pe profit prin sistemul plăților anticipate egale.

Aceste categorii de contribuabili datorează plăți de impozit pe profit în sume egale plătite trimestrial până pe data de 25 a lunii următoare trimestrului, cu posibilitatea ca până pe data de 25 martie din exercițiul următor să depună declarația anuală de impozit pe profit și să regularizeze situația impozitului pe profit.

Pentru a se realiza această procedură în anul 2021, se are în vedere impozitul pe profit aferent anului 2020, actualizat cu indicele prețurilor de consum. Pentru anul 2021, actualizarea acestui impozit se face cu indicele de 102,4%.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here