Firmele care își întrerup activitatea ca urmare a unor decizii administrative ale autorităților locale, în urma apariției unor cazuri de coronavirus la aceste companii, vor beneficia de indemnizație de șomaj tehnic pentru salariații lor, a decis Guvernul prin Ordonanță de Urgență.
Cuantumul indemnizației va fi de 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Indemnizația va fi acordată proporțional cu numărul de zile de activitate suspendate de către operatorul economic în baza deciziilor autorităților locale și se aplică până la 31 decembrie 2020.
Măsura a fost adoptată de Executiv prin ordonanță de urgență, pentru a reglementa situațiile punctuale apărute ca urmare a deciziilor locale privind suspendarea activităților economice, efect al apariției unor cazuri de infecții cu coronavirus în cadrul întreprinderilor respective.
 ”Sunt cazuri recent apărute în țară care au de companii care și au întrerupt activitatea ca urmare a unor decizii administrative ale autorităților locale”, a arătat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here