22 Februarie, 2018

Indaco vă invită pe 27 martie la conferinţa “Uniunea Bancară Europeană şi Noul Model Bancar”

Noile reguli europene pentru sistemul bancar vor fi dezbătute în data de 27 martie la conferinţa “Uniunea Bancară Europeană şi Noul Model Bancar – efecte pentru mediul de afaceri”.

Evenimentul organizat de ziarul Bursa — şi la care Indaco Systems este partener media — se va ţine, începând cu ora 9:30, la Hotelul Pullman din Bucureşti (World Trade Center Bucharest, sala New York).

Iată câteva dintre subiectele de discuţie de pe agenda conferinţei:

- Principalele propuneri ale Comisiei Europene privind “Mecanismul unic de Rezoluţie bancară”;
- Uniunea Bancară Europeană – soluţie anticriză?;
- Avantaje şi dezavantaje ale Uniunii Bancare Europene pentru ţara noastră;
- Efectele măsurilor europene în sistemul bancar pentru mediul de afaceri autohton;
- Noul model bancar.

Printre invitaţii conferinţei se vor număra Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Radu Graţian Gheţea, preşedinte, Asociaţia Română a Băncilor, Nicolae Dănilă, membru al Consiliului de Administraţie, Banca Naţională a României şi Guillermo Tolosa, reprezentantul Fondului Monetar Internaţional pentru România.

Parlamentul European şi reprezentanţii statelor membre au ajuns la un acord referitor la proiectul Uniunii Bancare, care, din 2016, va permite evitarea situaţiilor în care contribuabilii suportă costurile de lichidare a băncilor, în cazul unor noi crize. Oficialii au încheiat un acord cu privire la legislaţia europeană pentru a crea o singură agenţie care să se ocupe de eşecul băncilor din zona euro şi au decis implementarea şi finanţarea Mecanismului Rezoluţiei Unice, care va avea acum nevoie numai de aprobarea formală a Parlamentului European şi a statelor membre, este precizat în comunicatul de presă transmis de ziarul Bursa.

Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi pe site-ul ziarului Bursa.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu