21 Februarie, 2019

Comentarii

 • Răspunde
  Ioana
  mai 25 2013

  As avea si eu nevoie de o lamurire este vorba de un administrator numit prin actul constitutiv. Acesta nu mai vrea sa indeplineasca aceasta functie. Ce posibilitati de renutare legala are. Mentionez ca nu exista prejudicii aduse firmei sau ilegalitati comise. Motivele sunt personale unul din ele legandu.se de o interventie chirurgicala

  • Răspunde
   ioan
   iunie 7 2013

   demisia administratorului este un act unilateral,ca ori ce demisie a altui angajat,cu deosebirea ca trebuie adusa la cunostinta registrului comertului de catre angajator(asociatul unic-in cazul societatilor cu doi s-au mai mullti asociati,demisia administratorului,va fi acordata de consiliul de administratie al societati,care vor aduce apoi la cunostinta registrului comertului

   • Răspunde
    Livia
    aprilie 17 2014

    si daca administratorul si-a depus demisia si nu a fost anuntat in termenul legal registrul comertului, chiar figureaza cu mandat prelungit ce e de facut???

 • Răspunde
  Nelu
  iunie 28 2013

  Buna ziua,

  Dac in firma sint doi administratori si 3 asociati, eu fiind amdinsitrator prin act constitutiv si asociat cu 1/3 parti sociale, si vreau sa renunt atat ca adminsitrator cat si ca asociat, ce trebuie sa fac mai intai ? Sa demisionez ca administrator sau sa imi cedez partile sociale ?

  Multumesc

 • Răspunde
  roman
  octombrie 1 2013

  buna ziua ,
  daca firma are 2 asociati care sunt si administratori prin actul constitutiv si vreau sa renunt atat la ca administrator cat si ca asociat,ce ar trebui sa fac mai intaii sa demisionez sau sa cedez partile sociale? care sunt pasii de urmat si care sunt taxele la registrul comertului?
  Va multumesc

 • Răspunde
  Adriana
  octombrie 1 2013

  Buna ziua,

  va rog sa -mi spuneti care este raspunderea in fata legii a unei persoane care isi deschide un SRL si are angajat un administrator care se ocupa de afacere?

  Cu stima,
  Adriana Zarnescu

 • Răspunde
  Viorica
  octombrie 1 2014

  In conditiile in care o persoana juridica (SA) este numita administrator la un alt SA si, este reprezentata permanent de o persoana fizica, intre persoana fizica si administratorul pers. juridica se incheie un contract de mandat pt reprezentare.
  Va rog sa-mi precizati, in ce conditii mandantul poate sa revoce mandatul acordat mandatarului?
  Nu mi se pare corect ca cineva sa se angajeze de exemplu 1 an pt realizarea unor rezultate exceptionale, si la final, sa nu mai poata participa la profit, pt ca subit a fost schimbat, fara nici o motivatie.
  Multumesc,

 • Răspunde
  GABI
  februarie 25 2015

  sunt asociat cu 1 actiune si administrator la un SA. In societate suntem 2 asociati, eu cu 0.001% si o alta persoana cu 99.99%. Imi doresc sa ma retrag din functia de administartor. Cum pot proceda legal astfel incat dorinta mea de retragere sa se realizeze, in situatia in care celalalt asociat nu doreste sa semneze hotararea(decizia) mea de retragere din functia de administrator si numirea altei persoane ? Mentionez ca am intocmit o adresa in care prezentat intentia mea , am inregistrat-o la firma si am lasat-o la secretariatul unei alte firme la care acesta este actionar. In adresa respectiva am dat un termen de 5 zile calendaristice in vederea intreprinderii tuturor demersurilor pentru schimbarea solicitata, dar ma tem ca nu se va da curs.

 • Răspunde
  Nichita
  decembrie 19 2015

  Sunt doar administratorul unei societati srl prin act constitutiv, societatea are un singur asociat si vreau sa-mi dau demisia, dar acesta nu este de acord! Ce pot sa fac in cazul acesta ca sa scap de povara asta? Va multumesc!

 • Răspunde
  Alexandru
  iunie 13 2017

  Pentru raspunsul la aceste intrebari, platiti va rog onorariul la o firma (societate) de consiiere! Forum-urile sunt pentru cei ce nu isi permit aceste informatii!

Scrie un comentariu