Vineri, 4 iunie începe etapa a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice, destinate achiziționării de televizoare, laptopuri și tablete. În etapa II, care se desfășoară între 4-17 iunie 2021, românii pot aplica pentru a primi:

  • 400 de lei pentru televizoare cu noua clasă energetică A, B, C, D sau E:
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Actul normativ care reglementează  această finanţare este Ordinul nr. 786/2021 pentru modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Potrivit ordinului, indicatorul de performanță a programului (I3), gestionat și prelucrat de Autoritate, este reprezentat de testarea mecanismului pentru dimensionarea ulterioară a programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate, calculat, pe categorii de echipamente.

De asemeneaordinul prevedecă declarația pe propria răspundere și copia BI/CI al/a solicitantului pot fi încărcate și de către comerciantul validat, până la momentul utilizării voucherului inclusiv.

Amintim că în etapa III, între 18 iunie și 1 iulie 2021, se poate aplica pentru a primi:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat(inclusiv pentru cele portabile) cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe din clasa energetică cel puțin A++:
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here