Peste 99.000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină, începând de astăzi, 20 august, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012, informează agenţia de presă AGERPRES.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an începe azi cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, probe ce se vor desfăşura şi în ziua de marţi 21 august, respectiv miercuri 22 august (limba maternă). Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 12.726 de candidaţi.

Numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111. Aceştia au fost repartizaţi în 304 centre de examen.

Conform calendarului MECTS, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 23 şi 24 august.

MECTS precizează că rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) din cadrul sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august, iar marţi, 28 august, va avea loc proba de limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august.

Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc, vineri, 31 august.

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (16:00 – 20:00).

Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41%, după soluţionarea contestaţiilor.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here