Emiterea şi punerea în circulaţie a cărţilor electronice de identitate se va face începând cu data de 1 aprilie 2014, conform prevederilor Legii nr. 235/2013 privind aprobarea OUG nr. 82/2012.
Legea nr. 235/2013 a fost publicată în numărul 442 al Monitorului Oficial.
Astfel, până pe 31 martie 2014 va fi realizată platforma-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cărţii electronice de identitate şi punerea în circulaţie a cărţii electronice de identitate.

Iniţial, termenul era 30 iunie 2013, dar acesta n-a putut fi respectat deoarece Parlamentul încă nu adoptase legea de aprobare a OUG nr. 82/2012.

» Modificări: În stânga puteţi vedea forma veche a alineatului (1) al art.1, iar în dreapta forma nouă.
(Atenţie! Urmărirea modificărilor legislative (la nivel de paragrafe) este o facilitate disponibilă numai pentru abonaţii Lege5.)
art1Sursa foto: Lege5 Online
Amânarea cu aproape un an a fost considerată necesară de către parlamentari pentru a putea fi posibilă introducerea în cartea electronică de identitate a funcţionalităţii de card naţional de asigurări sociale de sănătate.
Totodată, a fost schimbată perioada de punere în circulaţie a cărţii de identitate. De la maximum şase luni s-a trecut la o perioadă de maximum 18 luni, calendarul preschimbării urmând să fie stabilit printr-o hotărâre de Guvern.
» Modificări: În stânga puteţi vedea forma veche a alineatului (1) al art.XI, iar în dreapta forma nouă.
artXI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here