În Monitorul Oficial 558 din 8 august 2012 a fost publicat Ordinul Ministerului Finanţelor publice nr. 1076/2012 privind încasarea sumelor reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat potrivit prevederilor art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

„În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală, pentru încasarea sumelor reprezentând prejudiciul cauzat, se deschide la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora se află domiciliul învinuitului/inculpatului contul 50.86.09 “Disponibil din sume încasate reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat în condiţiile art. 10 din Legea nr. 241/2005”, codificat cu codul de identificare fiscală al acestuia”, se arată în actul normativ.

Organele fiscale competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pot solicita deschiderea contului.

Sumele încasate în contul 50.86.09 “Disponibil din sume încasate reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat în condiţiile art. 10 din Legea nr. 241/2005” se transmit zilnic, în sistem informatic, organelor fiscale de către unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Sumele depuse în conturile deschise la instituţiile bancare de către persoanele care au calitatea de învinuit ori inculpat în cauze având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală pot fi transferate în contul 50.86.09.

Procedura de distribuire sau restituire în conturile, respectiv din conturile de venituri bugetare corespunzătoare, a sumelor încasate în contul 50.86.09, se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin.

Actul normativ a intrat în vigoare ieri, 8 august 2012.

Îţi place LegeStart.ro? Acum ne găseşti şi pe:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here