17 Februarie, 2020

Încălzirea locuinţelor: consumăm dublu faţă de media europeană!

Clădirile din România consumă anual pentru încălzire circa 265 kWh de energie pe metru pătrat, în timp ce media europeană este de 125 kWh pe metru pătrat, în condiţiile în care clădirile au cel mai mare procent de energie risipită, aproape 50%, potrivit datelor prezentate de Asociaţia Ro­mână pentru Promovarea Eficienţei Energetice (ARPEE).

„Clădirile reprezintă mai mult de 40% din consumul final de energie, dar pierderile sunt cele mai mari, de aproximativ 40- 50%. Doar 5- 6% din fondul de clădiri al României a fost reabilitat termic“, a declarat Aureliu Leca, director executiv al ARPEE, într-o con­ferinţă de presă organizată de asociaţie şi de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

El a subliniat că lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe realizate până acum s-au concentrat doar pe anveloparea exterio­ru­lui, iar modernizarea blo­curilor în această ma­nieră s-ar putea întinde chiar şi pe încă 10 ani, cu un cost total de 5 miliarde de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Sursa foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu