Zeci de parlamentari de la mai multe formațiuni politice au inițiat un proiect legislativ care prevede acordarea unei zi libere, nelucrătoare, în Vinerea Mare dinaintea sărbătorilor de Paște.

Argumentele parlamentarilor sunt justificate de faptul că în toată Uniunea Europeană sunt acordate astfel de zile, Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor fiind declarată sărbătoare legală în 16 țări din cele 28 ale spațiului: “Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioasă creștină numite Triduum Sacrum, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbăta Mare”, mai susțin inițiatorii proiectului.

De asemenea, Vinerea Mare este descrisă în proiectul legislativ ca fiind ziua în care a avut loc moartea lui Isus, “care a fost răstignit și a murit pe cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul păcatului strămoșesc”.

Mai mult, parlamentarii spun că în țara noastră sunt stipulate 14 zile nelucrătoare, mai puține ca în alte țări, unde numărul acestora este mai mare de 16 – Belgia, Cipru.

Articol unic

Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii se modifică și va avea următorul cuprins:
“La art. 139, la alin. (1), după punctul 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, se introduce un nou punct, cu următorul cuprins: Vinerea Mare”.

Proiectul legislativ  fost înregistrat pentru dezbatere pe 8 decembrie 2017 la Senat, care este prima cameră sesizată.

Ai nevoie de Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii? Îl poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau .MOBI apăsând AICI!
comentarii

1 COMENTARIU

  1. Pentru aceste persoane este Ok, dupa cum v-am mai scris.Indiferent ei cate ore lucreaza ,isi iau retributia complecta, nu le-o diminueaza nimenea.Noi in schimb suntem retribuiti in functie de norma efectuata sau nr de ore lucrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here