Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat lansează cea de-a XII-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, care va avea loc în perioada 13-19 mai 2013.

Peste 450 de activităţi diverse de voluntariat, 178 de organizaţii, instituţii şi grupuri de iniţiativă şi peste 4000 de voluntari implicati în organizarea activităţilor în 111 localităţi urbane şi rurale din 34 de judeţe ale ţării, plus Capitala – acesta este bilanţul ediţiei anterioare a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

SNV este săptămâna care aduce împreună în fiecare primăvară organizaţii, instituţii şi companii care vor să celebreze public spiritul voluntariatului. ONG-uri, şcoli, biblioteci şi companii care se implică în comunitate cu ajutorul voluntarilor organizează în SNV, an de an, activităţi şi evenimente cu / despre / pentru voluntari.

sapmana voluntariatuui
SNV este cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului şi de apreciere publică a voluntarilor din România, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor.

Voluntariatul reuneşte oameni diverşi -de vârste, categorii sociale şi orientări diferite-, care sunt uniţi de convingerea comună că pot produce, împreună, o schimbare în bine în comunitate. Elevi şi studenţi, tineri, seniori, angajaţi ai căror companii facilitează voluntariatul corporatist, adulţi activi, părinţi, voluntari SEV, persoane temporar fără ocupaţie, persoane cu handicap şamd. –într-un cuvânt VOLUNTARI– se întâlnesc în această săptămână, alături de organizaţiile sau grupurile lor de iniţiativă, pentru a pregăti activităţi menite să evidenţieze programele de voluntariat în care sunt implicaţi, pe parcursul anului.
An de an, partenerii locali ai evenimentului -centre de voluntariat şi alte asociaţii, fundaţii, instituţii, grupuri informale şi companii responsabile social care au ales să se alăture SNV- aduc împreună idei de schimbare şi promovare, voluntari, resurse şi diverşi susţinători pentru a organiza târguri de oferte de voluntariat, evenimente stradale organizate cu voluntari, acţiuni de igienizare, colecte de obiecte şi cărţi, campanii de sensibilizare, actiuni în beneficiul persoanelor instituţionalizate, construcţia de adăposturi, manifestări cultural-artistice, gale, prezentări şi dezbateri pe teme de voluntariat şi multe altele. Activităţile se derulează în toată ţara -în oraşe mari şi mici, comune şi sate- oriunde există organizaţii şi grupuri cu initiaţivă.
Ca o noutate pentru acest an, organizatorii îşi propun ca, în această ediţie SNV, ziua de 17 mai (vineri) să fie dedicată voluntariatului corporatist.

Pro Vobis
vă invită să urmăriţi Calendarul SNV de pe www.voluntariat.ro/snv. Acolo puteţi afla cine şi ce activităţi va desfăşura şi unde anume. Astfel, vă puteţi alătura unei activităţi deja planificate în localitatea de reşedinţă sau puteţi avea chiar initiaţiva unei activităţi de voluntariat în SNV, propunând-o unei organizaţii sau unui grup de prieteni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here