Ca urmare a amânării acordării unor certificate verzi, prin prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 57/2013, valoarea facturii la curent ar urma să scadă în luna august cu patru procente.
Emil Calotă a afirmat, într-o conferinţă pe teme energetice, că efectul în facturi al aplicării noii legislaţii în privinţa energiei regenerabile va fi de 34%. Având în vedere că din valoarea unei facturi la electricitate costul cu certificatele verzi reprezintă 12%, rezultă că facturile ar urma să scadă cu 4%”, notează Mediafax.
Emil Calotă, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a precizat că este vorba de calcule preliminare şi că acestea vor fi finalizate în jurul datei de 20 iulie.
Calculele noastre preliminare, pe care în acest moment le finalizăm, sperăm în jurul datei de 20 (iulie n.a.) -în jurul acelei date urmând a fi postate pe site-ul Autorităţii-, arată o scădere a certificatelor verzi în factura finală de circa 34%”, a declarat Emil Calotă, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here