Camera Deputaţilor (for decizional) a adoptat marţi propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă şi în format electronic.
Potrivit actului normativ, tichetele de masă pot fi emise pe suport de hârtie sau pe suport electronic, cu destinaţie exclusivă pentru acoperirea costului de hrană caldă, ca alocaţie individuală de hrană. Costurile sunt suportate integral de angajator.
Reglementarea a avut în vedere o mai bună trasabilitate a acestor fonduri, deoarece tichetele de masă electronice nu permit efectuarea de alte operaţiuni (ca cea de retragere de numerar), fiind alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor de masă acordate de către angajator. Un alt beneficiu este faptul că debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat se realizează la valoarea produselor respective şi nu la multiplul valorii unui tichet de masă, ca în cazul celui pe suport de hârtie, la care este interzisă acordarea restului.
O altă modificare adusă prin amendamentele adoptate de Camera Deputaţilor prevede renunţarea la limita de două tichete pe zi, pe care angajaţii aveau voie să le folosească, rămânând doar prevederea referitoare la un număr „corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face transferul”, precum şi imposibilitatea ca valoarea nominală a tichetelor de masă acordate angajaţilor, fie pe suport de hârtie, fie pe suport electronic, să fie diminuată.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here