În cine au românii mai multă încredere?

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP, românii au mai mult încredere în Biserică (67%), Armată (63%) şi SRI (48%), la polul opus aflându-se Parlamentul European (38%), Parlamentul României (33%) şi Preşedinţia (30%), pe ultimul loc.

Topul primelor trei poziţii cu gradul de încredere cel mai ridicat afişează diferenţe atunci când se realizează o analiză pe sexe. Astfel, femeile au mai multă încrede în Biserică, Armată şi Poliţie, iar bărbaţii în Armată, Biserică şi SRI, în această ordine.

Celelalte instituţii incluse în acest studiu sunt reprezentate, în această ordine, pe valorile totale, nedefalcate în funcţie de gen şi nivel de studii, de către: Poliţie, Primărie, DNA, SIE, Guvern, ANI şi Consiliul Judeţean.

Potrivit Inscop, persoanele cu studii primare au încredere foarte mare în Biserică (80%), în timp ce persoanele cu studii superioare au încredere mai mare în SRI şi SIE, decât celelalte categorii, dar mai mică în Poliţie, comparativ cu populaţia cu studii medii şi primare.

Sondajul „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“ a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul“. Sondajul a fost realizat în perioada 21 – 28 februarie 2013, volumul eşantionului a fost de 1.066 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României, eroarea maximă admisă fiind de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa: Adevărul

 

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu