Potrivit Financiarul.ro, începând cu anul şcolar 2012-2013, va intra în vigoare măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar, conform dispoziţiilor finale din Legea Educaţiei Naţionale.

Clasa pregătitoare se va organiza în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat. De asemenea, ea poate funcţiona şi în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar – grădiniţe – care sunt structuri ale unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat.

De asemenea, unităţile de învăţământ de nivel liceal cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de Bacalaureat 2011 vor trebui să proiecteze pentru clasa a IX-a zi un plan de şcolarizare diminuat cu cel puţin o clasă. Excepţie fac unităţile de învăţământ liceal unice la nivel de localitate, precum şi unităţile de învăţământ de nivel liceal care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a.

Referitor la anul şcolar în curs, trebuie să ştiţi că a fost introdus un program care se numeşte „Şcoala altfel”, dedicat activităţilor extraşcolare şi extracurriculare.

Săptămâna numită “Şcoala altfel” este programată înaintea vacanţei de primăvară şi cuprinde activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare socială, de implicare în societate, activităţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor. În această săptămână urmează să aibă loc şi faza naţională la olimpiadele şcolare.

Nu în ultimul rând, vacanţele de primăvară şi de iarnă din anul şcolar în curs sunt mai lungi, fiecare cu câte o săptămână, însă elevii şi preşcolarii nu vor mai avea vacanţa din luna februarie ca până acum, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

Sursa: Financiarul.ro

1 COMENTARIU

 1. Totul ca la români
  Cine va pregăti viitorii elevi? Educatoarea sau invăţătoarea?
  Cine va lua copii in evidentă? Şcoala sau grădiniţa?
  Unde se vor desfinţa şi unde se vor înfiinţa posturi didactice?
  Era normală o precizare clară ca lumina zilei,care nu lăsa loc
  la interpretări sau discuţii:ori la şcoală! ori în continuare la grădiniţă!
  Ştiţi că şcolile nu au făcut înscrieri până acum pentru clasa I? De ce?
  Pentru că nu ştiu unde se va înfiinţa clasa pregătitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here