21 Iulie, 2018

În anul şcolar 2012-2013, va fi introdusă clasa pregătitoare în învăţământul primar

Potrivit Financiarul.ro, începând cu anul şcolar 2012-2013, va intra în vigoare măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar, conform dispoziţiilor finale din Legea Educaţiei Naţionale.

Clasa pregătitoare se va organiza în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat. De asemenea, ea poate funcţiona şi în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar – grădiniţe – care sunt structuri ale unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat.

De asemenea, unităţile de învăţământ de nivel liceal cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de Bacalaureat 2011 vor trebui să proiecteze pentru clasa a IX-a zi un plan de şcolarizare diminuat cu cel puţin o clasă. Excepţie fac unităţile de învăţământ liceal unice la nivel de localitate, precum şi unităţile de învăţământ de nivel liceal care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a.

Referitor la anul şcolar în curs, trebuie să ştiţi că a fost introdus un program care se numeşte „Şcoala altfel”, dedicat activităţilor extraşcolare şi extracurriculare.

Săptămâna numită “Şcoala altfel” este programată înaintea vacanţei de primăvară şi cuprinde activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare socială, de implicare în societate, activităţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor. În această săptămână urmează să aibă loc şi faza naţională la olimpiadele şcolare.

Nu în ultimul rând, vacanţele de primăvară şi de iarnă din anul şcolar în curs sunt mai lungi, fiecare cu câte o săptămână, însă elevii şi preşcolarii nu vor mai avea vacanţa din luna februarie ca până acum, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

Sursa: Financiarul.ro

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu