11 Decembrie, 2019

În 3 iulie se va lansa lucrarea “Carta Albă a IMM-urilor din România 2014″

În data de 3 iulie 2014, la Teatrul Restaurantului Elisabeta se va lansa lucrarea “Carta Albă a IMM-urilor din România 2014″.

Lansarea va fi făcută de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, iar Indaco Systems este partener media al evenimentului.

Evenimentul — care va începe la ora 11:00 — este inclus în campania “Săptămâna europeană a IMM-urilor”, ediţia 2014, coordonată de Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene.

Lucrarea a fost realizată de un colectiv de specialişti şi reprezintă cea mai cuprinzătoare şi aprofundată analiză a situaţiei IMM-urilor din România, a fenomenului antreprenorial, a performanţelor şi problematicii IMM-urilor, fiind un titlu de referinţă în literatura de specialitate, atât în România, cât şi la nivelul Uniunii Europene. În realizarea lucrării din acest an s-au avut în vedere, pe lângă problematica specifică IMM-urilor şi contextului economico-social naţional, şi prevederile Strategiei UE 2020 şi a Small Business Act, principalele documente strategice ale UE care marchează major evoluţia IMM-urilor din UE şi, implicit, din România, se arată într-un anunţ al organizatorilor.

Potrivit anunţului, principalele categorii de analize încorporate în ediţia 2014 a Cartei Albe a IMM-urilor sunt următoarele:

• analiza aprofundată a situaţiei IMM-urilor din România pentru anul 2014 la nivel naţional, regional, sectorial şi judeţean;

• studierea situaţiei IMM-urilor în viziune contextuală;

• analiza fenomenului antreprenorial în dinamică, pornind din 1990 şi până în prezent, cu accent asupra evoluţiilor din 2010-2014;

• studierea IMM-urilor şi a celorlalte întreprinderi din România, cu accent asupra performanţelor de ansamblu, comerciale, financiare, inovaţionale şi sociale;

• analiza problematicii IMM-urilor, fiecare capitol finalizându-se cu o selecţie de aspecte semnificative;

• formularea unui set de modalităţi strategice şi tactice în vederea eliminării principalelor dificultăţi cu care se confruntă sectorul IMM-urilor din România, diminuării impactului ameninţărilor contextuale şi valorificării la un nivel ridicat a oportunităţilor economice naţionale şi internaţionale.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu