17 Martie, 2018

În 2014 se vor elimina tarifele de roaming din Uniunea Europeană?

Comisia Europeană vrea să elimine tarifele de roaming din UE în favoarea unei pieţe unice, informează Euronews.

Conform sursei citate, subiectul a fost supus unui vot în cadrul Comisiei, iar după stabilirea detaliilor exacte propunerea va fi făcută publică.

Măsura eliminării tarifelor de roaming impuse de operatorii de telefonie mobilă ar putea intra în vigoare începând cu 1 iulie 2014.

Comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, este persoana care susţine trecerea la o piaţă unică. În viziunea ei, într-o piaţă unică nu există roaming.

UE a luat deja măsuri în privinţa roaming-ului prin înlăturarea barierelor, făcând preţurile mai acceptabile şi introducând opţiuni. Dar încă n-am ajuns acolo. Mulţi cetăţeni, de exemplu, îşi cumpără minutele şi megabiţii ca parte a unui pachet. Dar acel pachet este valabil, în mod normal, doar în ţara respectivă şi foarte rar pe întreaga piaţă. Vreau să dezvolt soluţii rapide care să se bazeze pe ceea ce am realizat deja, dar scopul final trebuie să fie clar. Ştiu că mulţi dintre noi visează la o piaţă unică integrată. Şi într-o asemenea piaţă nu există roaming”, a declarat Neelie Kroes în cadrul unui discurs recent.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu