Guvernul amână plata TVA pentru importurile de echipamente medicale şi materiale sanitare necesare combaterii coronavirusului pentru perioada stării de urgenţă şi încă 30 de zile după încetarea acesteia, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Plata TVA pentru medicamente, echipamente de protecţie şi alte materiale sanitare dispozitive, echipamente medicale utilizate pentru prevenirea, limitarea sau combaterea Covid-19 a fost amânată prin ordonanţă de guvern.

Pe perioada stării de urgenţă şi încă 30 de zile după încetarea stării de urgenţă, medicamente, echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale şi materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea şi combaterea Covid-19 organele vamale nu mai solicită plata taxei pe valoarea adăugată pentru importuri, iar taxa aferentă importurilor realizată în cursul perioadei fiscale se evidenţiază de către importatori în decontul prevăzut, deci nu se ia în calcul la acest moment”, a afirmat Florin Cîţu joi seară, la finalul şedinţei de Guvern.

Acesta a precizat că actul normativ urmăreşte reducerea birocraţiei şi diminuarea termenului până la care aceste echipamente şi materiale ajung la destinatari.

Ministrul Finanţelor Publice a anunţat, de asemenea, măsuri fiscale pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit, pentru care există o bonificaţie privind impozitul datorat la 25 aprilie 2020. Astfel bonificaţia este 5% pentru contribuabilii mari stabiliţi prin lege, 10% pentru contribuabilii mijlocii şi 10% la sută pentru ceilalţi contribuabili.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here