Ministerul Economiei anunţă pe site-ul oficial că IMM-urile, PFA-urile și CMI-urile se mai pot înscrie până pe 21 octombrie 2020, la ora 20:00 pentru a solicita de la stat microgranturi de 2.000 de euro.

“Etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19 s-a prelungit”, se arată în anunţul ministerului.

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” rămâne activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro.

Reprezentanţii Ministerului Economiei mai menţionează că până în prezent, peste 18.700 de cereri au fost depuse în programul de microgranturi, iar totalul bugetului alocat programului este de 100 de milioane de euro.

Aceste ajutoare sunt acordate în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr.130/2020 care reglementează cadrul general pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii prevăzuți la alin. (3), a căror activitate a fost afectată sau sinstată din cauza răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ministerul a detaliat procedura înscrierilor într-un tutorial care poate fi găsit AICI.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here