Hotărârea Guvernului 744/2020, pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare, a fost adoptată aseară de Guvern și astăzi, 4 septembrie a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, românii vor alege senatori și deputați care îi vor reprezenta în Parlament, în următorii patru ani, în ziua de 6 decembrie 2020.

”Data desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor se stabileşte în ziua de duminică, 6 decembrie 2020. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 7 septembrie”, se arată în document.

Premierul Ludovic Orban spunea, joi, că Guvernul este obligat atât de Constituţie şi de Legea alegerilor parlamentare să stabilească data acestui scrutin, potrivit Agerpres.

“În conformitate cu legea, această decizie (cu privire la data alegerilor parlamentare – n.r.) trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor, de asemenea trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale care pe de o parte spun când se încheie mandatul actualului Parlament, şi anume pe data de 21 decembrie, de asemenea, trebuie să ţinem cont în stabilirea datei de prevederea constituţională prin care preşedintele trebuie să convoace Parlamentul nou ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor. Coroborând toate aceste prevederi constituţionale şi legale rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, a afirmat premierul, în şedinţa de Guvern.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here