Hotărârea CSM nr. 894/2015 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Şcolii Naţionale de Grefieri, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 183/2007, publicată în Monitorul Oficial nr. 745 din 6 septembrie 2015 (M.Of. nr. 745/2015).
În vigoare de la 06.10.2015
Având în vedere dispoziţiile art. 34 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare, şi ale art. 17 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 134 alin. (4) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările ulterioare,
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotărăşte:
Art. I.
Regulamentul de organizare şi funcţionare al Şcolii Naţionale de Grefieri, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 183/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 257 din 17 aprilie 2007, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
” Art. 1.
Şcoala Naţională de Grefieri, denumită în continuare Şcoala, este organizată şi funcţionează potrivit Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare, şi potrivit prevederilor prezentului regulament.”
2. La articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
” Art. 5.
(1) Consiliul de conducere al Şcolii este format din 9 membri, după cum urmează: un judecător şi un procuror desemnaţi de Consiliul Superior al Magistraturii, 2 reprezentanţi aleşi ai personalului de instruire al Şcolii, directorul Institutului Naţional al Magistraturii, un reprezentant al Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, 2 reprezentanţi aleşi ai cursanţilor, unul pentru cursanţii cu studii juridice superioare şi unul pentru cursanţii cu studii medii. În situaţia în care nu există cursanţi cu studii medii, cei 2 reprezentanţi ai cursanţilor sunt aleşi din rândul cursanţilor cu studii superioare juridice. Directorul Şcolii face parte de drept din consiliul de conducere.”
3. La articolul 6, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
” (2) Cu cel puţin 30 de zile anterior expirării mandatului membrilor în funcţie, Şcoala anunţă pe pagina de internet vacanţa posturilor şi o comunică Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi parchetului de pe lângă aceasta, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi curţilor de apel şi parchetelor de pe lângă acestea.
(3) Persoanele interesate depun în termen de 15 zile de la data publicării pe site a anunţului o scrisoare de intenţie şi un curriculum vitae la instanţele şi parchetele menţionate la alin. (2).”
4. La articolul 7, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
” (2) Reprezentanţii cursanţilor sunt aleşi prin vot secret, în adunarea generală a acestora, în termen de cel mult 30 de zile de la începutul anului de învăţământ. Adunarea generală este prezidată de directorul sau de unul din directorii adjuncţi ai Şcolii, fără drept de vot. Hotărârea se ia cu majoritatea voturilor celor prezenţi. În cazul în care felul studiilor sau specializarea cursanţilor sunt diferite se alege câte un cursant pentru fiecare categorie.”
Ai nevoie de Regulamentul de organizare şi funcţionare al Şcolii Naţionale de Grefieri? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!