Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență pentru modificarea anexei la Ordonanța de urgență nr. 18/2024, care privește schema de ajutor de stat IMM Plus și alte acte normative. Astfel, bugetul schemei de ajutor de stat pentru Programul IMM Plus a fost mărit cu 2,499 miliarde lei, ajungând la un total de 14,999 miliarde lei.

De asemenea, plafonul total al garanțiilor de stat care pot fi emise în cadrul Programului a fost crescut cu 2,22 miliarde lei, atingând valoarea totală de 13,32 miliarde lei. Bugetul de grant a fost majorat cu 279,87 milioane lei, până la o valoare totală de 1,67 miliarde lei.

Se estimează că aceste modificări vor aduce aproximativ 2.300 de beneficiari suplimentari, numărul total al beneficiarilor ajungând la 13.800.

Plafonul stabilit a fost fundamentat pe estimările administratorilor schemei de ajutor de stat, propunându-se o majorare de până la 20%, pentru a evita necesitatea notificării și aprobării modificărilor de către Comisia Europeană, având în vedere termenul scurt până la 30 iunie 2024. Stabilirea bugetului pentru ajutorul de stat sub formă de grant s-a bazat, de asemenea, pe estimările administratorilor schemei.

Suplimentarea bugetului schemei de ajutor de stat a fost justificată de numărul mare de solicitări de garantare și de ritmul rapid de consum al plafoanelor de garantare, observat într-un timp foarte scurt de la lansarea programului.

Vezi aici OUG 18/2024

Vez aici alte articole despre IMM PLUS

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here