25 Ianuarie, 2020

Guvernul interimar a aprobat acordarea unor noi ajutoare de urgenţă

Guvernul provizoriu, condus de prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu, a aprobat în urmă cu puţin timp acordarea unor noi ajutoare de urgenţă, atât pentru pacienţii răniţi în clubul Colectiv în urma incendiului din 30 octombrie, cât şi pentru alte persoane aflate în situaţii speciale.

Sprijin pentru pacienții răniți în clubul Colectiv

Pentru asigurarea tratamentului adecvat persoanelor internate în spitalele din București, Guvernul a suplimentat, printr-o Hotărâre, bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, banii urmând a fi folosiţi pentru continuarea tratamentului, serviciilor medicale și recuperării persoanelor rănite.

Incendiul de la fabrica de pâine din Braşov

Va fi acordat, de asemenea, un ajutor de urgență în valoare de 5000 de lei pentru familia persoanei care și-a pierdut viața în urma exploziei produsă pe 5 noiembrie 2015 la fabrica de pâine „Șapte Spice”, din Brașov.

Explozia a afectat alte 5 persoane, care au fost transportate de urgență la Spitalul Județean Brașov, la secția de Chirurgie plastică. Două dintre acestea se află în stare gravă după ce au suferit arsuri ale căilor respiratorii.

Ajutoare de urgență pentru 844 de familii și persoane singure

Executivul a aprobat o Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.761.000 de lei. Aceste ajutoare vor sprijini 844 de familii și persoane singure, afectate de calamități naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București.

Materiale de construcţii

Familiile din județul Buzău ale căror locuințe au fost distruse de alunecările de teren produse în acest an vor primi ajutoare umanitare în valoare de 350.000 de lei, constând în materiale de construcții (ciment, oțel beton, cărămizi, tablă zincată, lemn).

Transportul materialelor de construcții până la locul de destinație indicat de Instituția Prefectului Județului Buzău se va efectua cu mijloace auto de transport din dotare și/sau ale unor operatori economici angajați de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Sursa: Guvernul României

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu