Președintele României, Klaus Iohannis a avut astăzi, 25 martie o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, Ministrul Finanțelor Publice, domnul Vasile Cîțu, Ministrul Apărării Naționale, domnul Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Popescu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode.

Oficialii au discutat despre starea economiei, protecția socială şi despre finanțele publice ale României în această perioadă de criză.

Am putut să constat că la nivelul Guvernului există multe proiecte foarte bune. Există foarte multă implicare și dorință de a rezolva problemele în așa fel încât și românii, și firmele românești să treacă cât se poate de bine prin această criză.” 

Şeful statului a mai declarat că au fost convenite două măsuri importante care să sprijine atât persoanele fizice cât şi cele juridice.

Prima măsură se referă la o rectificare bugetară, pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. Sănătatea oamenilor este prima prioritate și pentru a rezolva problemele este nevoie, evident, și de oameni, dar și de bani. Iar cea de a doua se referă la bugetul care se alocă pentru șomaj tehnic.

Deci, pe de-o parte, este nevoie de rectificare bugetară pentru a avea grijă de sănătate, de domeniul sănătății. Pe de cealaltă parte, de domeniul șomajului tehnic, deci de protecție socială, a declarat şeful statului.

Conform declaraţiilor, Guvernul este pregătit să dea o Ordonanță de urgență chiar mâine. Aceasta ar permite amânarea plății ratelor la bancă, atât pentru  persoane fizice cât şi pentru cele juridice. De asemena plata ratelor se va putea amâna cu până la nouă luni.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 25 martie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here