Guvernul a adoptat în cadrul şedinţei de ieri un proiect de hotărâre prin care se stabileşte că zilele de 24 și 31 decembrie 2014 vor fi zile libere pentru salariații din sectorul public. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei, aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal pe 13 și 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2015.

La sfârşitul anului acesta, bugetarii mai beneficiază de două zile declarate libere prin Codul Muncii – 25 decembrie (joi) şi 26 decembrie (vineri). Anul 2015 debutează cu alte două zile libere legale – 1 şi 2 ianuarie.

zilelibere

Sursa foto: Lege5.ro

Acordarea zilelor libere se face de către angajator.

Aceste prevederi nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Nerespectarea zilelor libere legale se sancţionează de către Inspecţia Muncii cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei!

Atenţie! Această  măsură este în stadiu de proiect şi nu este valabilă până la aprobarea ei de către Guvern şi publicarea în Monitorul Oficial.

(P) Aveţi nevoie de Codul Muncii actualizate la zi? Îl puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here