Guvernul a decis, marți, prin hotărâre, la propunerea Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, ca urmare a pandemiei de coronavirus, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 13 ianuarie 2021.

Măsurile de prevenire și control al infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2 rămân cele în vigoare, fără să fie adăugate altele noi.

Astfel, în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se menține obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

De asemenea, este menținută interdicția desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Este menținută, totodată, interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu excepții motivate precum deplasarea în interes profesional, pentru asistenţă medicală, îngrijirea unei persoane.

Totodată, magazinele și piețele vor fi deschise în intervalul orar 05.00-21.00, doar livrarea la domiciliu fiind posibilă în intervalul orar 21.00-05.00.

Proiectul si anexele aferente pot fi consultate aici.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here