În Monitorul Oficial 623 din 1 septembrie 2011 s-a publicat Ordonanţa 21 din 30 august 2011 privind înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti.

Rolul acestei instituţii este acela de a planifica, monitoriza şi aviza activităţile privind autorizarea, organizarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană Bucureşti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale şi transport naval.

A.M.T.B. este finanţată de la bugetul de stat şi se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, sediul acesteia fiind în bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, Bucureşti.

Printre atribuţiile principale ale A.M.T.B. se numără elaborarea Strategiei de dezvoltare a transportului public de călători şi a Planului de transport public pentru zona metropolitană, punerea în aplicare a politicii tarifare unice şi de taxare în domeniul transportului public de călători şi realizarea unor cercetări de piaţă privind cererea, oferta şi calitatea serviciilor de transport public oferite.

De asemenea, A.M.T.B. poate face propuneri legislative de reglementare în domeniul transportului public de călători, consultând administraţiile publice locale aflate în zona metropolitană Bucureşti.

În acelaşi timp, instituţia în cauză monitorizează modul de informare a călătorilor, imaginea şi marketingul transportului public de călători, luând măsuri pentru îmbunătăţirea acestora.

Totodată,  A.M.T.B întocmeşte programe de investiţii în infrastructura de transport public de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here