15 Septembrie, 2019

Guvernul a hotărât să creeze noi arii de protecţie specială avifaunistică şi să le extindă pe cele existente

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP), Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 5 octombrie, o Hotărâre de Guvern privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.1284/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a ariilor de protecţie avifaunistică, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Prin adoptarea acestei hotărâri de guvern se asigură respectarea obligaţiei faţă de Comisia Europeană de desemnare a ariilor de protecţie avifaunistică, evitându-se astfel declanşarea de către CE a procedurii de infringement împotriva României.

Ce prevede actul normativ?

Actul normativ face referire la crearea de noi arii de protecţie avifaunistică în conformitate cu prevederile Directivei 2009/ 147/ CE (Directiva Păsări), precum şi extinderea ariilor existente. Hotărârea prevede, de asemenea, aprobarea limitelor siturilor noi şi îmbunătăţirea precizei pentru cele existente.

În calitate de stat membru al Uniunii Europene, conform prevederilor Directivei 79/ 409/ CEE privind conservarea păsărilor sălbatice şi a Tratatului de aderare la Uniunea Europeană, România are obligaţia să constituie reţeaua ecologică Natura 2000, prin desemnarea ariilor de protecţie specială avifaunistică (SPA-uri).

Sursa: http://www.mmediu.ro/

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu