15 Iulie, 2018

Guvernul a declarat ziua de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru

Guvernul României a ţinut astăzi o şedinţă extraordinară pentru a adopta o hotărâre privind declararea zilei de mâine ca zi de doliu pentru victimele accidentului de autocar din Muntenegru.

În baza acestei hotărârii de guvern trebuie ca, în cursul zilei de mâine (26 iunie – n.a.), instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale să arboreze drapelul României în bernă. De asemenea, Drapelul se va arbora în bernă la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor. Şi, tot în baza legii şi a hotărârii de guvern, posturile naţionale de radio şi de televiziune şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător. Vreau să exprim încă o dată condoleanţe şi regret pentru familiile victimelor, să spun în acelaşi timp însă că mulţumesc autorităţilor din Muntenegru şi tuturor celor din România, Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, Poliţia, care s-au implicat pentru a rezolva procedurile, a declarat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei.

Pe 23 iunie, în Muntenegru, un autocar cu turişti s-a răsturnat într-o prăpastie. În urma acestui accident, 18 români şi-au pierdut vieţile.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu