Guvernul a decis, prin Memorandum, să înfiinţeze Consiliul Naţional pentru Competivitate, o platformă guvernamentală care să asigure un dialog autentic între Executiv, mediul de afaceri şi mediul universitar.

Scopul constituirii acestui Consiliu este elaborarea Strategiei Naţionale pentru Competitivitate România 2020, care va oferi o viziune integrată asupra acestui domeniu şi va fundamenta politicile publice. Semestrial, Consiliul Naţional pentru Competitivitate va prezenta rapoarte publice cu privire la dinamica competitivităţii economice.

Din structura Consiliului Naţional pentru Competitivitate vor face parte, în proporţii egale, câte 20 de reprezentanţi, decidenţi din instituţiile centrale, experţi din mediul academic şi universitar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de afaceri.

Consilierul de stat pe probleme economice al primului-ministru, Andreea Paul Vass, a precizat că este nevoie de un asemenea consiliu, întrucât România nu dispunea de un organism public specializat în problemele competitivităţii, iar planurile şi strategiile naţionale solicitate de Uniunea Europeană nu pot înlocui o strategie naţională a competitivităţii pe termen lung.

Vineri va avea loc prima întâlnire a Consiliului Naţional pentru Competitivitate.

Această structură va fi coordonată de consilierul de stat pe probleme economice al primului-ministru, iar pentru funcţionarea sa nu va fi alocat un buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here