15 August, 2018

Guvernul a aprobat prevederi fiscale noi pentru operatorii din turism

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Guvernul a aprobat unele măsuri pentru modificarea Codului fiscal, cu impact asupra turismului.

Potrivit noului act normativ, cota de impozit pentru clădirile cu destinaţie turistică care nu funcţionează în decursul unui an calendaristic va fi de minimum 5% din valoarea de inventar a clădirii. Măsura care obligă proprietarii structurilor de cazare să facă investiţii în aceste imobile şi să le introducă în circuitul turistic a fost propusă de către ministrul Elena Udrea încă din 2009.

O altă prevedere prezentă în noul Cod fiscal este aceea de a reduce cu 50% impozitul pe clădirile şi terenurile situate pe litoralul Mării Negre care sunt deţinute de persoane juridice şi folosite în scop turistic pentru o perioadă de minimum 6 luni în cursul unui an calendaristic.

De asemenea, pentru şederea într-o unitate de cazare, consiliul local va institui o taxă hotelieră de 1% din valoarea totală a cazării pentru fiecare zi de sejur a turistului.

Sursa: http://www.mdrt.ro/

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu